Денков: Не може някакви покани да тежат повече от реалните действия на Тагарев

Снимка: Infomreja.bg

Така премиерът коментира скандала, свързан с церемонията по освещаването на бойните знамена на Йордановден

"Политическата атака към министър Тагарев няма нищо общо с конкретната грешка, която е направил експерт в министерството. Опити за политически атаки винаги ще има". Така министър-председателят Николай Денков коментира скандала с пропуска да бъдат поканени депутати на церемонията по освещаването на бойните знамена на Йордановден, пише Нова тв.

По думите на премиера страната ни е направила важни крачки в модернизирането на армията си през 2023 г. и заслуга за това има именно военният министър. „Не може някакви покани да бъдат сложени на везната и да тежат повече от това, което той е свършил като реална дейност”, смята Денков.

„Смяна на министри ще има, само ако аз или бъдещият премиер Габриел сме съгласни, че човекът трябва да бъде сменен, защото не се е справил с работата си. Това е договорката”, обясни премиерът по повод спекулациите за предстоящи рокади при ротацията на министър-председателите. 

Денков коментира и факта, че президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за промените в основния закон. „Той е заинтересована страна и очевидно има проблем в това отношение, защото се ограничават негови права, с които беше злоупотребено през последните две години”, смята Денков.

Той поздрави акушерите и бабите по повод Бабинден и присъства на изписването на първото бебе за 2024 година в Монтана.

Денков заяви, че повод за посещението му в региона са и сигнали за оказван натиск от страна от „местни велможи” върху хора, участвали в изборите като кандидати за кметове и народни представители от ПП. „Такова поведение е неприемливо и ще бъде издигнато на политическо ниво”, закани се Денков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK