На 9 февруари избират шеф на благоевградската болница, Хинков посочи Димитров

Снимка: МБАЛ-Благоевград

За поста се спрягаха имената на д-р Спасов и д-р Кондев

На 9 февруари от 11 ч. ще се състои събрание за избор на управител на Многопрофилната болница в Благоевград.

На него ще участват всички акционери в МБАЛ, а за директор се очаква да бъде избран д-р Димитър Димитров.

Неговото име е потвърдено като избор и в писмо от 15 януари, изпратено от името на здравния министър Христо Хинков до Общинския съвет.

Хинков посочва Димитров.

След кончината на д-р Огнян Митев бе спрегнато името на д-р Димитров като временен ръководител на болницата, но по-късно стана ясно, че временните управленски функции се съвместяват от д-р Димитров и от председателя на Съвета на директорите – Магдалена Симеонова.

Тъй като Симеонова е юрист – тя е подписвала само част от документите, отнасящи се до управлението на окръжната болница, а документацията и дейностите, свързани с НЗОК са управлявани от д-р Димитров.

В свое писмо от 5 януари до ОбС Симеонова предлага за директор на болницата да бъде д-р Спасов, но 10 дни по-късно идва и предложението на Хинков.

На редовната сесия на Общинския съвет, която ще се състои на 26 януари, също ще бъде обсъдена темата за избора на директор и съветниците ще упълномощят своя представител да гласува "за" Димитров.

„Ще се съобразим с държавата“, каза председателят – Радослав Тасков.

В писмото на министъра има посочено конкретно име. Моето мнение е, че ние ще подкрепим предложението на министъра за избор на управител до провеждането на конкурс, каза още Тасков.

Болницата е с едностепенна система на управление. Собственици на капитала са: 84,39 % от капитала е държавата и се управлява от министъра на здравеопазването. 15,61 % от капитала са разпределени в общините от Благоевградска област пропорционално на населението на всяка община. Органите на управление на едноличното акционерно дружество са Общото събрание на акционерите и Съвет на директорите.   

Д-р Димитър Димитров практикува първоначално като лекар хирург в родния му Разлог. Лекарят има богат професионален опит като специалист по обща хирургия. Хирургията е дял от медицината, в която оперативното лечение на различни заболявания и травми е задължително или потенциално възможно.

Д-р Димитър Димитров е утвърден специалист, над 11 години е работил в клиники в Израел, в благоевградската болница се завърна преди години. Притежава сертификат за лапароскопска хирургия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK