Проф. Минеков от Благоевград: Време е за почистване. 4-и април е чудесна дата

Снимка: Infomreja.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пред Областната управа издигнахме паметник на боклуците, защото държавната управа не си върши работата за изчистването на сметищата от красивата българска природа. Заедно с проф. Велислав Минеков правим този паметник, за да остане и да напомня, че ГЕРБ е равно на „боклуци“, за „боклуци“ = ГЕРБ. Гласувайте на 4-и април за компетентни и честни управляващи, за промяна, за чиста природа, за оставката на Гешев и Борисов. Гласувайте за номер 18!

Това заяви водачът на листата за област Благоевград Димитър Делчев от КП „Изправи се! Мутри сън!“ пред Областната администрация в града.

На 1-ви април, Ден на шегата, в центъра на града присъства и Толупчо – сатиричен символ на управляващото статукво, който забавляваше малки и големи.

Специален гост в Благоевград бе професор Минеков, който подкрепи Делчев и всички останали кандидати и изрази увереност, че победата за коалицията е сигурна, както и промяната.

Кампанията беше по-трудна. Правил съм кампания през 2017 година и тогава на хората им се говореше, но в момента хората ги е страх, те изпитват липса на финансови средства и не са сигурни за бъдещето си. За 4 години Благоевград остана в негативната класация по доходи. Това е трагична статистика. Това означава, че държавната власт и донякъде местната власт не са се погрижили за това областта да се разраства и развива. В областта има икономически колапс, сподели Делчев по повод изминалия предизборен месец.

ГЕРБ и БСП не правят кампания, няма ги на терен, не засягат теми, вълнуващи обществото. Доколкото разбирам управляващата коалиция на ГЕРБ и ДПС не прави кампания, защото е спокойна, че техните гласове са гарантирани. Тече кампания за контролиран вот, за купен вот и това е тъжно. Протестите в София, които поискаха оставката на Борсов и Гешев, показаха, че 80% от хората искат промяна, каза Делчев.

В Благоевград има протестен потенциал. Това, което ГЕРБ и ДПС се опитват да направят, е хората да са меркантилни и купени, само купените да отидат до урните. Това трябва да бъде провалено. На 4-и април трябва да им провалим плановете и всички ние без страх да отидем да гласуваме и така купеният вот ще бъде занижен! От нас зависи кой ще поеме управлението на държавата!, категоричен бе кандидатът.

Прогнозата ми е, че след 4-и април ще има важни преговори за ново правителство, за създаването на мнозинство въобще. Има голяма вероятност ние, заедно с извънпарламентарно представените формации като тази на Слави Трифонов и колегите от ДБС да сформираме коалиция. Ако това не стане, президентът ще назначи служебно правителство, което ще организира следващите избори, което е по-добре от избори, организирани от ГЕРБ. За мен е учудващо защо БСП отказва да подкрепи президента и дали няма скрита договорка с ДПС, завърши Делчев.

Паметникът на боклуците пред Областната управа бе „сглобен“ от Делчев, Минеков и Толупчо, за да напомни на отговорните институции за НЕработата им да опазят природата чиста.

Професор Минеков обяви: „Днес е паметен ден, не защото е 1-ви април, а защото точно след няколко дни ние се сбогуваме с управляващата простотия, наглост и корупция. Аз ще бъда щастлив на 5-и април. Ще празнуваме всички заедно!

На поставка за саксии бяха поставени отпадъци като стара гума, пластмасова бутилка, торбичка на „Билла“ – неща, които се намират по сметищата на Благоевград, каза Делчев.

На празната пластмасова бутилка бе нарисувано със спрей тъжно лице на „недоволната бутилка, защото не е прибрана, където трябва“.

Има символика – този боклук можем да сравним с онзи боклук, който ни управлява повече от 10 г. Време е за почистване. 4-и април е чудесна дата. Грабвайте метлите и почиствайте докрай, скубете този бурен, призова Минеков.

Делчев допълни: „Не се страхувайте! Коронавирусът и Борисов не трябва да ви плашат да упражните вашето право! Много по-безопасно е да гласувате, отколкото например да отидете до магазина. Накажете тези, които ни ограбваха.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK