Бисер Манолов от Благоевград: Ако България се управлява правилно, бързо се възстановява

Снимка: Infomreja.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

България е уникална държава, защото съм бил свидетел, че ако се управлява правилно, много бързо се възстановява.

Това каза Бисер Манолов, който гостува на предизборно събитие пред офиса на „Изправи се. Мутри вън!“ в Благоевград.

Манолов даде пример с голямата криза през 1997, когато беше въведен валутния борд. Тогава кризата беше овладяна за 3 месеца, каза Манолов.

Според него кабинетът "Борисов 3" е завещал на българските граждани „тежки дългове, не функциониращи системи в публичния сектор, разпадащи се публични системи и много страх. Това можем да преодолеем с пълен рестарт на системата“, каза Манолов.

Хората, които трябва да управляват държавата, трябва да бъдат експерти и после да политиканстват. Мерки на крайния популизъм е ако бъдат спечелени изборите, тогава да има увеличаване на пенсиите, на учителските заплати, заяви икономистът.

Ако се вземе наистина правилното решение и ако има подкрепа от всички партии, нещата могат да се оправят за половин година, е рецептата за „оздравяване“, която предписа Манолов.

Следващото правителство трябва да е ново и да е снабдено с две неща – гумичка и молив. С гумичката да изтрие корупцията, да изтрие непочтеността, да изтрие безхаберието, което това правителство демонстрира ежедневно. А с молива да се начертаят нови институции, които да защитават хората, каза водачът на листата на партията в Благоевград – Димитър Делчев.

България харчи прекалено много пари неефективно. Ако те бъдат похарчени умно, без втори план и без мисли за кражби, те ще влеят директно в джоба на хората. Ще се прави наистина качествена инфраструктура и няма да отиват на вятъра, заяви Делчев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK