Най-добрият барабанист в България чества 70 години младост

Снимка: Infomreja.bg

Той е от Благоевград, но е почетен гражданин на американски град

Ивайло Романов – Пелето чества 70-годишен юбилей в препълнената зала „Яворов“ в родния му Благоевград.

Това е човекът, който получава почетно гражданство в Нашвил, САЩ. Той е всепризнат виртуоз на ударните инструменти на световно ниво, където се нарежда на второ място по майсторство след Фил Колинс. Пелето обаче е първенец по неравноделно свирене.

Виртуозът на барабаните на младини е бил и футболист. Играел не къде да е, а в „Беласица“ Петрич  и точно там го нарекли Пелето.

Ивайло Романов повежда шествието по случай приемането за България в ЕС през 2009 заедно с ансамбъл „Българе“, а неговият живот и творчески път започва в емблемата на Югозапада – ансамбъл „Пирин“. Там той е открит от проф. Кирил Стефанов и след 10-годишно пътувано по целя свят заедно с ансамбъла, Пелето се установява в Германия, където обучава таланти.

Той е онази емоция, онази нестихваща усмивка, която не му позволява да остарее. Уж на 70, а всъщност на 30. Така го определиха всичките му приятели – певци, които покориха сцената с изпълненията си. Сред тях бяха Ивана и Иван Дякови, Иван Гоцев, Георги Гоцев, оркестър „Щуро маке“, Румяна Попова, Иво Попов, школи към Центъра за лично творчество, изпълнители от Гърция и Македония.

Всички те показаха не само артистизъм, а и любов към човекът, отдал се на музиката, който показа, че сърцето е живо, докато тупти в ритъма на тъпана и танца.

Всички поздравиха Пелето, а най-скъп му бе подаръка от дъщеря му.

Специални поздрави и букети Иво получи от президента Румен Радев и съпругата му, от Националния гвардейски оркестър, от кмета на Благоевград – Методи Байкушев, който го поздрави лично и му връчи плакет. Плакет получи и от Здравка Чимева – председател на движение „Ние – жените“.

Трябва винаги да има любов, с тези думи Пелето благодари на всички, присъствали на събитието, с което той отбеляза и още една годишнина – 50 лета на сцена… в очакване на още толкова, отново с музиката, която е негов живот.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//