Ансамбълът за девойки с второ сребърно отличие

Снимка: БТА

България завършва Световното първенство по художествена гимнастика с 6 медала

Ансамбълът за девойки донесе шести медал за България от второто издание на Световното първенство по художествена гимнастика в тази възрастова група в Клуж-Напока (Румъния), информира БТА.

Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова взеха сребърните отличия на финала с пет топки, след като направиха грешка и получиха 30.600 точки (14.900 за трудност, 8.450 за артистичност и 7.250 за изпълнение). 

По-рано днес българките станаха втори на финала с пет въжета, след като играха стабилно и бяха оценени с 30.250 точки (15.300 за трудност, 7.500 за артистичност и 7.500 за изпълнение). Треньорки на тима са Кристина Илиева и Жанина Иванова.

Грациите от тима завършват надпреварата с три медала, след като станаха абсолютни световни шампионки в многобоя и взеха сребро на финала с пет въжета.

Титлата, отново както и на композицията с въжета, спечели Израел с 32.250 точки, а на трето място е Азербайджан с 30.150 точки. 

Така равносметката на България от шампионата на планетата в Клуж-Напока е 6 медала - 3 златни и 3 сребърни. Националките взеха световните титли отборно, в многобоя при ансамблите девойки и Елвира Краснобаева на финала на топка. Никол Тодорова се нареди втора на финала на лента, а момичетата от ансамбъла завоюваха сребърни отличия на финалите на отделните уреди с пет въжета и с пет топки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK