Радост в "Левски": Клубът плати 13 милиона дългове

Снимка: startphoto.bg

"Мачът с НАП е спечелен"

Изключително важната новина бе съобщена от собственика на "Левски" Наско Сираков.

Мажоритарният собственик се похвали, че клубът е платил цялата главница от дълга към НАП, която е в размер на 6 милиона лева.

Общо платените дългове от началото на годината пък са 13 милиона лева, обяви Сираков.

Остават още 4 милиона лева лихви към НАП, както и над 2 милиона лева към Столична община. Дългът към градската управа ще бъде разсрочен за 3 години, като решението трябва да бъде взето утре.

"Ще изнеса само някои цифри, които вълнуват синята общност. За последната една година ПФК Левски е платил над 6 млн лева по така наречената главница. Левски не дължи нито една стотинка, към която да дължи лихви. Освен това текущи задължения през тази една година са платени 4.04 млн. Над 2 млн са платени към дистрибутори и просрочени задължения, общо близо 13 милиона лева. Аз бях казал, че най-важният мач на Левски е с НАП. И сега мога да съм доволен, че този мач е спечелен", обяви Сираков.

Нещо повече - собственикът даде дума, че ще се инвестират повече средства в селекция на футболисти, за да може тимът да се завърне в битката за челните места.

"Когато сме платили 13 милиона лева дългове, е нормално скамейката ни да е къса и да играем с 13-14 човека. И аз дължа едно извинение към треньора на Левски. Че занапред няма да поглежда към резервната скамейка и там да има един-двама играчи, които да могат да променят резултата. През пролетта ще бъдат привлечени минимум петима нови играчи. И всеки, който бъде продаден, ще бъда заместен адекватно", обеща Сираков.

За финал босът обяви, че клубът вече е излязъл от будната кома и върви в правилна посока.

"Искам дебело да подчертая, че клубът не трупа нови дългове. Много важно беше Левски да изчисти имиджа си и се радвам, че успя", обобщи собственикът на "сините".

От клуба също така заявиха, че подкрепят идеята вечните дербита с ЦСКА да се играят без гостуващи фенове, за да се избегнат тежки инциденти като тези с обстрела с ракети от последния мач в неделя. /corner.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK