Постоянен арест за дупничанин, отвлякъл бившата си приятелка

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е многократно осъждан

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на К. А., привлечен като обвиняем за опит за отвличане, в условията на опасен рецидив. Съдът, под председателството на съдия Веселина Джонева прецени, че са налице всички необходими, законови предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение и уважи искането на прокуратурата. Определението подлежи на обжалване в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София.

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла К. А. / на 48 г., осъждан, от Община Дупница / като обвиняем за това, че на 15.05.2023г., около 18 ч., на паркинг на Балканфарма – Дупница, е направил  опит да отвлече М. А. , като я е качил насила в паркиран на същото място лек автомобил, негова собственост и е потеглил от паркинга към с. Яхиново, изминал е няколко метра, като отвличането е останало недовършено поради независещи от дееца причини, а именно: пострадалата е изскочила в движение от автомобила на К. А., преди същият да е успял да напусне паркинга, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

За това престъпление, законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Защитата пледира за по- лека мярка за неотклонение, с мотиви, че не става дума за опит за отвличане, а за опит на обвиняемия да прекрати връзка с пострадалата.

От събраните на Досъдебното производство доказателствени средства, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, за което е привлечен. Съдът счита, че в случая е налице реална опасност от извършване на престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан, последно от Окръжен съд – Кюстендил на „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, за тежко умишлено престъпление – причиняване на смърт, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Наказанието е изтърпяно на 06.02.2023 г., се казва в мотивите на съдия Джонева за взимане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK