Постоянен арест за дупничанин, отглеждал канабис в Бобовдолско

Снимка: Infomreja.bg

Определението на Окръжен съд – Кюстендил може да се обжалва в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Д. Б., на 42 години. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че на 13.09.2023 г., в апартамент в гр. Дупница, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държано високорисково наркотично вещество – канабис, с тегло 1, 88 грама, както и за това, че на същата дата, в къща в село от Община Бобов дол, негова собственост, без да притежава надлежно разрешително съгласно Закона, е държал, с цел разпространение – коноп / марихуана, канабис /, суха листна маса с бруто тегло 2, 400 кг.

Окръжна прокуратура е повдигнала срещу Д . Б. и обвинение за това, че на 13.09.2023 г., в къщата в с. Н., в нарушение на Закона, в стая на първия етаж, оборудвана и ползвана като оранжерия, са засадени и отглеждани в саксии – растения от рода на конопа, а именно – 15 броя растения коноп , с височина от 100 – 150 см, като случаят не е маловажен, съобщават от пресцентъра на съда.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Защитата пледира за по- лека мярка, като посочи, че обвиняемият не е осъждан и това е изолиран случай в живота му. Окръжен съд – Кюстендил,  под председателството на съдия Пенка Братанова счете, че са събрани достатъчно данни, които обосновават предположение за съпричастност на Д. Б. към повдигнатите му обвинения.

Касае се за тежко умишлено престъпление по смисъла на НК. Налице е реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Според фактите по делото, касае се за сериозна престъпна дейност, свързана с предварителна подготовка по производство, отглеждане и държане на наркотични вещества, с очевидна разпространителска цел. Обвиняемият е с висока степен на обществена опасност, се казва в мотивите на съда.  

Определението на Окръжен съд – Кюстендил може да се обжалва в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK