Мирно шествие в подкрепа на палестинския народ се проведе в Сараево

Снимка: Pixabay

Досега там са организирани два големи и няколко по-малки протеста в защита на палестинците

Мирно шествие в подкрепа на палестинците в ивицата Газа в Сараево бе организирано от Международната организация за развитие в Босна, съобщи босненската национална телевизия БХРТ.

„Искаме да обърнем внимание на катастрофалната ситуация в Палестина. Искаме да призовем към преустановяване на огъня, на геноцида, на апартейда и етническата чистка. Това е третото мирно шествие, което организираме, и всеки път се надяваме, че няма да има нужда от следващо. За съжаление на всеки две-три седмици сме длъжни да организираме мирно шествие и да покажем, че народът на Босна и Херцеговина е с народа на Палестина“, каза Сафия Тадефи, една от организаторките на събирането вчера.

Много от участниците в шествието носеха знамената на Палестина и Босна и Херцеговина и плакати с надписи „Тези, които подкрепят геноцида са същите, които го създават“, „С убийци на деца и невинни не се разговаря“ и „Палестина, не си сама, Босна е винаги с вас“.

Участниците в шествието скандираха слогани против войната, окупацията и убийствата на деца в Газа.

Организаторите посочиха, че целта на това събитие е "привличане на общественото внимание към тежките хуманитарни условия, пред които са изправени хората в Палестина, и почитане на паметта на загиналите".

Досега в Сараево бяха организирани два големи протеста в подкрепа на палестинците в Газа, а няколко пъти бяха организирани и по-малки мирни протести пред сградите на международните институции в босненската столица. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK