Пеевски разкри: Иванов искал да е президент, Пеевски премиер, а Борисов пенсионер

Снимка: БГНЕС

Той нарече "чудовищен" скандала със записа на ПП-ДБ

Христо Иванов искал да е президент, а предлагал на Делян да е премиер. Тези разкрития направи в кулоарите на Партийния дом самият председател на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Освен това Иванов искал да пенсионира Бойко Борисов.

Нещата са чудовищни, коментира Пеевски скандала със записа на ПП-ДБ. Такова нещо в България не се е случвало, в Европа не съм чул да е имало такъв чудовищен скандал, възмутен е той. Тези хора са обрасли с кешове, влачения, пудели, зловеща работа, категоричен бе Пеевски.

Вчера следобед Afera.bg публикува запис с неясни гласове, според изданието - на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков от среща от времето на последните парламентарни избори преди съставянето на сглобката. В записа се споменава за "неофициален кеш" на политическата формация. В последствие на сайта са качени още записи, като е единият е публикуван на страницата на "Продължаваме промяната" във "Фейсбук". От партията определят случая като като "кална кампания" срещу ПП с манипулирани записи с подбрани фрази и внушения през съмнителни медии. Уверяват, че няма какво да крият и очакват реакция от службите.

Пеевски разясни и че Христо Иванов искал да разцепи ПП и да ги овладее.

Освен това разкри, че Асен Василев лично го молел да е вицепремиер в сглобката, а не прост министър. А след като мине и Мария Габриел се изреди на премиерския пост, Василев искал той да стане министър-председател. Това са думи, зад които стоя, каза Пеевски.

Асен Василев предлагал и вицепремиери на ДПС.

Що се отнася до Христо Иванов председателят на ПГ на ДПС поясни: "Данчо Цонев ми натресе тази Шехерезада." Изобщо Делян Пеевски не искал да разговаря с него, защото знаел, че е прокси на Иво Прокопиев. Христо Иванов отдавна иска да разговаря с ДПС, подчерта той.

А Пеевски задочно предупреди Борисов относно ПП-ДБ: "Те носят зестра каруци с кеш." /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//