С тържествени ритуали стартира новата учебна година в Банско

Снимки: Община Банско

Представителите на общинското ръководство приветстваха педагогическите колективи

С тържествени ритуали с издигане на българското знаме под звуците на националния химн и с посрещане на училищните знамена, в училищата в община Банско прозвуча първият звънец. Училищния праг пристъпиха учениците в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“, Средно училище „Неофит Рилски“,  Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“, Гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ и Професионална гимназия по електроника и енергетика в гр. Банско, Основно училище „Св. Климент Охридски“ в гр. Добринище и Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Места.

Гости на тържествата бяха областният управител Мария Димова, кметът Иван Кадев, заместниците му Стойчо Баненски, Сашка Въчкова и Костадин Атанасов, секретарят Иван Докторов, кметът на гр. Добринище Петър Галчев, представители на обществени организации, родители, съобщават от кметската администрация.

Представителите на общинското ръководство приветстваха педагогическите колективи, учениците и родителите и пожелаха на всички „На добър час!“ през новата учебна година.

Образованието е крайъгълният камък на нашето общество и ключ към по-добро  бъдеще на страната ни – това е постулат в общинската ни политика и в съвместната ни работа с училищните ръководства  за осигуряване на възможно най-добри условия за обучение на децата и работа на специалистите в училищата в община Банско, подчерта кметът Иван Кадев и изрази увереност, че и през новата учебна година, с будителски дух, с мъдрост, търпение и вдъхновение, учителите ще водят децата по пътя на знанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK