Опашки от желаещи да гласуват и протест пред руското посолство в София

Снимка: БТА

Предварителните резултати се очакват след 20 часа тази вечер

Днес е третият и последен ден от гласуването на президентските избори в Русия. Предварителните резултати се очакват след 20 часа тази вечер, като наблюдателите прогнозират категорична победа на Владимир Путин. Това би означавало пети мандат начело на страната, който този път, според последните поправки в руската конституция, е с продължителност 6 години.

Руските граждани у нас могат да упражнят правото си на глас за президентските избори в секция на територията на посолството на Русия в София, където се провежда и протест.

Към 12 часа пред посолството се бе образувала дълга опашка от стотици руски граждани. Гласуването протича спокойно при добра организация и засега без инциденти, предаде БНР.

Същевременно точно в 12 часа край посолството започна протест, организиран от асоциацията "Свобода за Русия". Участниците в него - руски граждани, определят изборите като нелегитимни и призовават европейските държави и институции да не признават резултатите.

Акцията е част от инициативата "По обед срещу Путин", която трябва да обедини противниците на руския президент и на водената от него война срещу Украйна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK