Удар срещу наркотрафика: Хванаха 27 кг марихуана край Хасково

Снимка: МВР

Операцията е реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, задържани са двама мъже

Поредна успешна реализация за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества бе проведена от служители на ГДБОП. Операцията е осъществена на 11 март от служители от отдел „Наркотици“ при ГДБОП и колегите им от сектор „БОП Хасково“, под ръководството на окръжната прокуратура, съобщават от пресцентъра на МВР.

При съвместните оперативно-издирвателни действия с цел предотвратяване на подготвян трафик на наркотични вещества, проведени на територията на с. Клокотница, пред автосервиз, са арестувани двама мъже - на 44 и 49 години. В рамките на разследването били предприети претърсвания в ремонтните помещения на автосервиз, ползван от двамата задържани, в превозно средство и в жилищата им.

Оттам антимафиотите намерили и иззели 24 вакуумирани пакета със суха тревиста маса, която при теста реагирала на марихуана. По предварителни данни общото количество на откритото наркотично вещество е около 27 кг.

С постановление на прокуратурата на двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а от НК и им е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK