Жълт код за значителни валежи в Югозападна България

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 13 и 18 градуса

Днес облачността ще е предимно значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места в западната половина от страната. В отделни райони, главно в Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Над североизточните райони облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°.

Над планините облачността ще е предимно значителна, по високите части ще е мъгливо. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, над около 2200 m - от сняг. В отделни райони главно в Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, над северните райони намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-16°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//