Деница Сачева: ПП-ДБ саботират Габриел

Снимка: БГНЕС

Тя ясно заяви, че партията им няма да предложи друг кандидат за премиер

Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ-СДС обяви, че от самото начало ПП-ДБ работят за това Мария Габриел и ротацията да бъдат саботирани.

Тя ясно заяви, че партията им няма да предложи друг кандидат за премиер.

Пред Нова тв тя пусна и запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев, на него се чува как той казва: "По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно".

Записът е от заседание на ПП-ДБ отпреди съставянето на сглобката през лятото на 2023 г., който бе изнесен публично от напусналия "Продължаваме промяната" депутат Радостин Василев.

В тази връзка Сачева настоя: "Няма как бъдещето на Мария Габриел да бъде определяно от Асен Василев".

По думите ѝ фигурата на Асен Василев е силно противоречива. "Той е човек, който не пази финансите на България".

"Няма вариант за кабинет с втория мандат. Кабинет с първи мандат, премиер Мария Габриел и без Асен Василев, е единствената опция за ГЕРБ", потвърди отново тя и настоя: "Готови сме за избори, ако са неизбежни, но не работим за избори".

В заключение Деница Сачева призова: "Който иска да има правителство и мисли за България, трябва още днес да излезе, да направи публично изявление, да седне на масата за преговорите и съответно да се гласува кабинет".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK