Социалните пред ИНФОМРЕЖА: Предприемат мерки на закрила спрямо отвлечените деца в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Дирекция "Социално подпомагане" се самосезира

Кражбата на лекия автомобил в Дупница и в последствие отвличането на две деца на 1 и 4-годинки, които са били в колата, предизвика множество въпроси сред обществеността. Един от тях беше свързан и с факта, че децата са оставени без надзор от страна на майката.

В тази връзка ИНФОМРЕЖА направи официално запитване до Дирекция „Социално подпомагане“. В официалния отговор от тяхна страна се посочва, че отдел „Закрила на детето“ са се самосезирали по случая.  

„След запознаване с изнесената информация в медиите, отдел „Закрила на детето“ към ДСП–Дупница се самосезира. Извършени са всички изискващи се от Закона за закрила на детето действия. Ще бъде предприета мярка за закрила, която в най-голяма степен осигурява потребностите на децата и техните родителите“, посочват още в отговор до ИНФОМРЕЖА от Дирекция „Социално подпомагане“.

ИНФОМРЕЖА припомня, че психично болен мъж открадна кола, паркирана пред аптека в центъра на града. По време на кражбата в автомобила са били две деца на 1 и 4 години, които след това са изоставени от извършителя до параклис край града. Извършителят на деянието беше задържан само за 15 минути, за което обявиха от ОДМВР-Кюстендил.

До отвличането на децата се стигна, след като те са оставени от майката в автомобила, докато тя купувала лекарства.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Води се разследване и са извършени множество процесуално - следствени действия. Предстои да се изследва и психическото състояние на мъжа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK