Демонстрационно занятие в ЕГ „Д-р Петър Берон“. Ученици бяха евакуирани от класните стаи, за да наблюдават гасене на пожар

Снимки: Infomreja.bg

Днес по повод Деня на доброволчеството служители на РСПБЗН – Кюстендил и Доброволното формирование към Община Кюстендил проведоха демонстрационно занятие пред ученици в ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил.

Бе направена евакуация на учениците и персонала, поради пожар в таванско помещение.

С автомеханичната стълба на пожарния автомобил, пожарът бе локализиран и потушен. Ролята на доброволци от Доброволното формирование в случая бе водоснабдяване на пожарната стълба.

Огнището на пожара бе загасено пред погледите на учениците, които наблюдаваха с интерес и любопитство. „Занятието се прави най-вече в името на доброволците, да уважим техния празник.

Целта обаче е и учениците от гимназията да могат да проследят каква е обстановката, когато се налага да се извършват тези действия. Един ден някои от тях най-вероятно ще станат пожарникари или доброволци.

Към момента бих казал, че се засилва интересът към Доброволческото формирование. То е в състав от 45 доброволци, сред които има и две жени“, каза пред журналисти Ивайло Чалъков – главен експерт „Отбранителна и мобилизационна подготовка” към Община Кюстендил.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK