Несъобразена скорост е предизвикала вчерашната катастрофа край Добринище

Снимка: Infomreja.bg

Причината за вчерашната катастрофа край Добринище е несъобразена скорост, с която се е движил шофьорът на микробуса "Форд Транзит".

Това е установило разследването, проведено от полицаите вчера.

Пътят Добринище – Гоце Делчев бе затворен повече от 2 часа като обходният маршрут бе през Елешница. В последствие бе изтеглен първо микробусът и така бе освободена едната лента за движение.

По информация на ИНФОМРЕЖА, до 22 ч. другата лента, където е бил автобусът, е била затворена.

Инцидентът стана вчера около 14,45 ч.

Микробусът с 48-годишен водач от Разлог, движейки се в посока от Добринище към с. Места, на ляв завой навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещ се по нея автобус „Ивеко“ с 51-годишен водач от с. Бело поле.

В резултат на инцидента са пострадали: водачът на товарния автомобил „Форд“, който е с фрактура на дясна ръка, фрактура на десен крак и гръдна травма, 39-годишен мъж от Разлог, пътуващ в товарния автомобил, който е с фрактура на десен крак, водачът на автобуса „Ивеко“, който е получил фрактура на дясната пета, 54-годишна пътничка в автобуса от с.Бачево, която е с охлузна рана в областта на лицето и 53-годишен пътник в автобуса от Разлог, който е с натъртване в областта на гърдите.

Пострадалите са без опасност за живота.

В микробусът е бил превозван кон.

Една част от пострадалите са настанени в болницата в Благоевград, а друга – в Разлог.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK