Детската градина в Долна Градешница е изцяло ремонтирана

Снимка: Община Кресна

Инвестицията е от общинската хазна

В края на 2023 г. община Кресна инвестира 60 000 лева за цялостен ремонт и преоборудване на помещенията на филиала в с. Долна Градешница на ЦДГ "Здраве".

Ремонтът завъши преди няколко дни.

Всъщност, началото на ремонтните работи бяха планирани по-рано през 2023 г., но кметът на община Кресна, Николай Георгиев, не искаше да остави никакви съмнения у своите съграждани, че го прави с предизборна цел или за да получи някаква изгода на преминалите местни избори, съобщават от Общината.

Всички помещения във филиала на детската градина са изцяло обновени, а интериорът е изпълнен с модерни, съобразени с детската фантазия нови мебели и приказна декорация. Поставени са по-функционални и красиво изпълнени нови, индивидуални шкафчета за децата в приемната. В спалното помещение има нови детски легла, а игралната зала впечатлява със своя модерен дизайн и функционалност. За разлика от преди, всички помещения са климатизирани и навсякъде на пода е поставен износоустойчив ламинат. 

60 хиляди лева са поредната сериозна инвестиция в бъдещето на село Долна Градешница след асфалтирането на центъра през 2023 г. и мащабното честване на 100-годишнината от основаването му. Тогава до Студената чешма бе оформен нов площад, с историко-познавателен, експозиционен кът и паметник на основателите, а пространството бе урбанизирано с много зеленина и места за отдих и почивка на местните хора.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK