На прага на 2024 година: Празненства на открито ще има в повечето градове в страната

Снимка: БГНЕС

Как ще празнуват в София, Пловдив и Бургас?

България и светът са в очакване на Новата година. Празненства на открито за посрещане на 2024-та ще има в повечето градове на страната. Те ще се проведат по-определени правила, пише nova.bg.

Центърът на София вече се озвучава от репетицията за тази вечер. Всички са готови на сцената. Програмата е много богата. Ще участват Brazz ViliDJ, както и Брас Бенда към Музикалното училище "Любомир Пипков", Дони и Нети, "Остава", Иво Папазов и оркестъра "Тракия", както и "Тангра". Водещ е Мартен Роберто. На концерта ще се влиза от пет контролно-пропускателни пункта - един на БНБ, един на Президентството, два от двете страни на Художествената галерия, както и по бул. "Цар Освободител" откъм Руската църква. Движението ще бъде спряно в 16 часа. Градският транспорт ще работи през цялата нощ.

Стотици се готвят да посрещнат Kова година в Пловдив на открито, а за първи път там организират тиха заря. Това ще бъде също толкова впечатляващо, както и при традиционната заря. Илюминациите ще бъдат изстреляни от две локации в града, ще има светлинно шоу. Ще пее група TRIGAIDA и ще танцува ансамбъл "Тракия". След полунощ на сцената се качват британска изпълнителка и известен диджей. 

И в Бургас ще има заря. От общината уверяват, че тя ще бъде шумовощадяща за хората и за животните. Празничният концерт започва точно в 22 часа и 30 минути, на площада "Тройката" около 18-метрова елха. Първо ще звучат изпълненията на Мила Роберт. Гвоздеят на програмата ще бъде No Mercy. За любителите на фолклорната музика ще има изпълнение на ансамбъл "Странджа". Ще има диджей точно в полунощ. След посрещането на новата 2024 година ще бъдат раздадени над 2500 парчета традиционна българска баница с късмети и още толкова чаши вино, за да могат всички да кажат "добре дошла" на Новата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK