Директорът на 120 ОУ-София, Цветанка Тонева: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

На 14 април се навършват 203 г. от рождението на Георги Сава Раковски

Честит патронен празник на нашето училище!

Ние които носим гордо името на нашия велик български революционер, учител, преводач, писател, редактор и възрожденец - Георги Раковски, можем да докажем, че сме негови верни последователи и успехите ни са толкова много, че трудно можем всички да споделим.

Най-важни от тях са спечелените престижни награди на международни фестивали, като „Кръстопът на музите” с фолклорна група „Бърдуче”, както и на международни турнири като „Математика без граници“, откъдето се върнахме с награда - бронзов медал. Впускахме се в предизвикателства среща на миналото, настоящето и бъдещето или в Клуба на книгата "Приказки без граници", участието ни в благотворителната инициатива "Дай пет", организирана от детската секция към Президентски клуб - България - деца помагат на деца. И винаги сме награждавани с престижни медали, дипломи и грамоти.

Нашето мото е „Днес е твоето утре” и ние сме едно от водещите училища, което заслужено носи името на нашия историк, фолклорист, писател и борец за свобода.

Неговата любов към Отечеството предаваме на нашите ученици, защото олицетворяваме думите на нашия патрон: ”Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добродетели”. 

Честит празник!

 

Цветанка Тонева

Директор на 120 ОУ „Г. С. Раковски”, гр. София

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK