Иран е изпратил "важно послание" на САЩ след ударите срещу иранското консулство в Дамаск

Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан Снимка: ЕРА/БГНЕС

Според министъра на външните работи на Иран "Америка трябва да понесе отговорност"

Иран обяви, че е изпратил "важно послание" на САЩ след израелските удари, при които вчера в Дамаск бяха убити седем членове на Корпуса на гвардейците на иранската революция, включително двама командири, предаде Франс прес.

Посланието, чието съдържание не се разкрива, е било изпратено на "служител в швейцарското посолство", което представлява американските интереси в Иран, по време на среща в министерството на външните работи, според ръководителя на дипломацията Хосейн Амир Абдолахиан. "По време на срещата бяха обяснени терористичното измерение на нападението и престъплението, извършено от израелския режим, и беше подчертана отговорността на американското правителство", добави той в "Екс".

"Беше изпратено важно послание към американското правителство в качеството му на поддръжник на ционисткия режим. Америка трябва да понесе отговорност", добави министърът.

Иран не поддържа дипломатически отношения със САЩ и Израел.

САЩ са казали на Иран, че "нямат никакво участие" и не са разполагали с предварителна информация за израелския удар по дипломатически комплекс в Сирия, предаде Ройтерс, като цитира информация на сайта "Аксиос". /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK