Задържаха рецидивист за стрелба в Костинброд, заплашва и полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“

28-годишният Т.Л. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Районна прокуратура – Костинброд, образувано за повреждане на чужда вещ, хулиганство и отправяне на закани спрямо полицейски орган. Престъпните деяния са извършени от него при условията на опасен рецидив, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на Т.Л.

Вечерта на 25.01.2024 г., на ул. „Александър Стамболийски“ в гр. Костинброд, обвиняемият Т.Л. произвел изстрели с въздушно оръжие, насочени към лек автомобил. Вследствие на деянието му са повредени стъкла и причинени побитости на превозното средство, м. „Дачия“, собственост на търговско дружество.

След получен сигнал за случилото се местопроизшествието било посетено от полицейските служители от РУ на МВР гр. Костинброд. Извършителят на деянието бил установен. По време на проверка Т.Л. отправил обиди и закани към орган на реда. С непристойните си действия, грубо нарушаващи обществения ред, обвиняемият изразил явно неуважение към обществото.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Костинброд Т.Л. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK