"Левски" с амбициозна цел, иска в редиците си голямата звезда на Берое

Снимка: startphoto.bg

Но за това ще е нужна сериозна трансферна сума

Отборът на Левски се интересува от пореден футболист на старозагорския Берое. ТОПСПОРТ научи, че "сините" следят под лупа изявите на най-популярния играч в селекцията на Хосе Ачиари. Става въпрос за колумбиеца Себастиан Вия.

27-годишното крило подписа договор със заралии в края на изминалата година, но въпреки различни неуредици, той съумя да заиграе редовно за тима със старта на футболната ни пролет. Не му трябваше и много, за да блесне бързо над масовката в родния ни шампионат. Именно неговите безспорни качества веднага са приковали вниманието на левскарите.

Вия може да играе еднакво добре по всички позиции в атака, а привличането на подобни универсални състезатели винаги е било приоритет, поне за старши-треньора Николай Костов. От началото на престоя си под Аязмото, Себастиан е изиграл пет мача, в които има един гол и една асистенция.

Ангажирането на Вия, който има 72 мача, с 29 попадения и 33 голови паса, за Бока Хуниорс, обаче няма да бъде лесна задача. Контрактът му с Берое е за 2,5 години, което означава, че "сините" ще трябва да се бръкнат със сериозна трансферна сума. Към момента някои сайтове твърдят, че цената на латиноамериканеца е 3,1 млн. евро, която на пръв поглед е непосилна за който и да е роден клуб. Самият собственик Ернан Банато пък бил убеден, че през лятото ще може да пласира Вия за добри пари в отбор от Западна Европа.

Лоша реклама на колумбиеца прави репутацията му извън терена, където се "гордее" с присъда от две години и половина затвор, условно, заради побоя, който нанесе над бившата си партньорка Даниела Кортес. В момента срещу футболиста тече друго дело. Съдебният иск е заведен от жена на име Росио Тамара Долдан. Случаят е от 26 юни, 2021 г. в дома на Вия в Буенос Айрес.

Припомняме, че Левски вече удари една греда с футболист на Берое, след като през есента "сините" не успяха да се разберат с централния нападател Вини Трибуле. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK