Кметът на Кюстендил се отчете: Стартират стратегически проекти в общината

Снимки: Infomreja.bg

Санират 23 многофамилни жилищни сгради в Кюстендил

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов направи отчет за свършеното до момента от новото ръководство на Общината. „С общи усилия и с помощта на общинска администрация, и правителството успяхме да осигурим целеви средства в размер на над 50 млн. лв., които да бъдат заложени в бюджет 2024 на МФ за изпълнението на стратегически проекти за Община Кюстендил.

Основното е Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“, зоопарка, Езикова гимназия и доста други обекти, за които ще бъде осигурено финансиране, за да могат да бъдат проектирани“, отчете на пресконференция кметът на Кюстендил, инж. Атанасов.

Той посочи, че в последния работен ден преди празниците са одобрени 23 многофамилни жилищни сгради за енергийно обновяване. В момента се подготвят обществените поръчки и предстои да бъдат възложени. „Тъй като имаме доста сгради, които са в резервния списък за саниране и вече има одобрен Териториален план за справедлив преход за областите Кюстендил, Перник и Стара Загора, ще направим опит с моя екип, и смятам, че ще има успех, да се осигури допълнително финансиране от страна на Териториалния план за справедлив преход.

Идеята ни е част от средствата да се пренасочат и да се направят модерни блокове, които са част от резервните списъци“, обяви още кметът.  

Той посочи, че вече са одобрени проектите за Читалище „Братство“, проектът за енергийна ефективност за Регионалната библиотека, общежитието в село Раждавица и сградата на бившата полиция, която е паметник на културата.

Общинското ръководство отново напомни, че вече е засилена ефективността на хората от временна заетост, вследствие на което около 120 души са отпаднали от списъците с помощи, защото не са си изработили часовете.

„За този кратък срок, в който застъпихме успяхме да въведем две нови традиции за Коледа – коледно-новогодишния базар и представянето на кукерите на Стефановден. Абсолютно безвъзмездно се включиха и представиха традициите в нашия град.

Ще наградим традицията с кукерски фестивал, който ще се проведе на 10 февруари. Относно коледната украса, благодаря на абсолютно всички фирми, които се включиха и направиха своите дарения. Догодина ще надграждаме.

Бих желал да поканя нашите съграждани на 31 декември заедно да посрещнем Новата година, да се поздравим и да си пожелаем годината да бъде по-добра, здрава и мирна“, призова още инж. Атанасов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK