Ученици от ОУ „Христо Ботев“ – Кюстендил с награда от конкурс по случай 180 години от рождението на Левски

Снимка: Пето ОУ "Христо Ботев" - Кюстендил

Двама ученици от Пето основно училище „Христо Ботев“ – град Кюстендил взеха участие в Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци“, която се проведе на 6 май във Военна академия „Г. С. Раковски“, каза за ИНФОМРЕЖА Ели Георгиева, преподавател в училището.

Преди срещата Владислав Илиянов Стоичков и Филип Миленов Благоев, заедно с повече от 300 млади възрожденци, присъстваха на традиционния Гергьовски парад по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия.

На площад „Княз Александър І“ президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев прие строя на почетния караул. Вертолет МИ–17 прелетя над площада с националното знаме, съпровождан от два вертолета „Кугър“. В края на парада ефектно прелетяха и три изтребителя МиГ – 29.

След това младите възрожденци се насочиха към Военна академия. Там се срещнаха с лидера на БСП – Корнелия Нинова и сина на председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ - Слави Василев.

Представители от клубове прочетоха свои произведения, дадоха отчет за дейността си и показаха, че с чест и достойнство работят за утвърждаване на национално-патриотичните ценности и съхраняване на българската идентичност. Номинираните получиха своите награди за участието си в Националния ученически конкурс, посветен на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, който се проведе в 5 направления.

Своята награда получиха и учениците от ОУ “Христо Ботев“ за дейността си по направление „Социални дейности“, в която се класираха на второ място. Истинско възхищение предизвика появата на най-известния български боксьор - Кубрат Пулев, в залата.

Той поздрави участниците в срещата, снима се с тях и раздаде автографи. Младите възрожденци си обещаха да работят в духа на патриотизма и активното гражданство и до следващата – Четвърта национална среща на клубовете.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK