Асен Василев: Очаквам малки смени в кабинета, нямаме време за дълги преговори

Снимка: Infomreja.bg

С Мария Габриел имаме насрочени разговори за петък, събота и неделя, заяви той

Моите лични очаквания са за съвсем малки смени в кабинета. Няма квоти. Това заяви пред журналисти Асен Василев, министър на финансите в оставка и съпредседател на „Продължаваме промяната“. Той коментира предстоящата ротация в премиерския пост на правителството и евентуалните промени в състава му. Василев обяви, че очаква „максимум две-три“ промени в кабинета. 

По думите му оставката на премиера Николай Денков е спазено обещание. „С Мария Габриел имаме насрочени разговори за петък, събота и неделя. Надяваме се да успеем в този порядък да постигнем съгласие“, каза Василев. 

Той коментира, че е имал разговори както с премиера в оставка Николай Денков, така и с вицепремиера в оставка Мария Габриел, пише БТА. 

„Министерството на финансите си е изпълнило абсолютно всички мерки, които са заложени в програмата. Единствената неизпълнена мярка е второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, но е, защото от февруари месец отлежават пътната карта и правилата за избор на антикорупционната комисия. Парламентът трябва да ги гласува, за да можем да приключим процеса по второто плащане“, каза Василев. 

Според него няма време за дълги преговори между първите две политически формации. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK