Банско приема за първи път в историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година

Снимка: БФСки

Очаква се стартовете в Банско да се превърнат в истински празник на сноуборда

Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година. Българската федерация по ски получи домакинствата  на двете състезания по време на календарната конференция на Международната централа  в Порторож, съобщава БНР. 

Световната купа, която ще се проведе в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом е предвидена за   18 и 19 януари, а на 21 и 22 януари ще са стартовете от европейската купа пак в същата дисциплина.  

Състезанията ще са валидни за спечелване на квоти за зимната олимпиада в Милано и Кортина д'Ампецо през 2026 година. 

Очаква се стартовете в Банско да се превърнат в истински празник на сноуборда заради участието на първия българин носител на голям и малък кристален глобус на ФИС Радослав Янков и на световните ни звезди при младите Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.

За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г и първо за европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе домакин и на световно младежко в паралелните дисциплини през 2023 година. 

Другият ни курорт с домакинство на световната купа е Пампорово, който тази година реализира за 5 дни световна и европейска купа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//