"Лудогорец" приключи участието си в европейските клубни турнири за сезон 2022/23

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Падт: Когато пропуснеш три дузпи, е много трудно да спечелиш

Лудогорец приключи участието си в европейските клубни турнири за сезон 2022/23. "Орлите" напомниха за себе си с повече от емоционален мач-реванш срещу Андерлехт от 1/16-финалите в Лигата на конференциите. След победа в първия двубой с 1:0, сега разградчани допуснаха поражение с 1:2, което запрати битката в продължения и последвали след това дузпи. При изпълнението на наказателните удари обаче селекцията на Анте Шимунджа се провали с гръм и трясък. Вражеският страж Барт Вербрюге се превърна в кошмар за Пипа, Янков и Нереси, а последователните три гола за Андерлехт направиха така, че грандът на белгийския футбол заслужено да продължи към осминафиналите.

Представянето за Лудогорец обаче може да се окачестви като достойно. Тиаго вкара единственият гол за "орлите" на "Лото Парк", за да компенсира ранен автогол на Русо и красиво изпълнение на Версхаерен. В продълженията обаче българският тим остана с човек по-малко заради втори жълт картон на поляка Пиотровски. Така, с много мъка, нещата бяха докарани до дузпи, но..

Така Лудогорец не успя да повтори подвига си отпреди вече 9 години, когато постигна единственото си отстраняване в елиминационна фаза на евротурнир - триумфа над Лацио. Оттук насетне "орлите" продължават битката си в efbet Лига, където водят люта битка с ЦСКА за титлата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK