Уволняват дисциплинарно горски стражар от ДГС-Катунци за открити в дома му немаркирани дърва за огрев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Служител на горското стопанство в Катунци ще бъде уволнен дисциплинарно за открити в дома му немаркирани дърва за огрев, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. 

При съвместна проверка, извършена  на 24 август от мобилно звено на ЮЗДП и инспектори от РДГ-Благоевград, е установено, че в двора на къщата в с. Пирин, в която живее Димитър Влахов – горски стражар при ТП „ДГС Катунци”, се съхраняват 10 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Дървата са без контролна горска марка, пластини с уникален идентификационен номер и превозен билет, доказващ произхода им.

За нарушението е съставен констативен протокол и два акта, а дървесината е задържана. 

Предвид констатираното нарушение, спазвайки процедурата по Кодекса на труда, въпросният служител ще бъде наказан с дисциплинарно уволнение.

Действията ще бъдат предприети след като изтече срокът на болничния лист, представен от горския стражар в „ДГС Катунци”.

На директора на териториалното поделение на ЮЗДП е разпоредено да провери болничния лист в НОИ.

 

КОМЕНТАРИ

Игуйууфуглжйн жхднбюхм20:09 - 30.08.2017
а лешниците от рибново които безчинстват ДГС Гърмен кога? За тях закони нямали или ГЕЙбаристите ги прекриват...За някой законите важът а за други не и цял живот си краде.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK