Осъдиха дилър от Банско и "притежател" на дрога от Катунци

Снимка: Infomreja.bg

И двамата са с наказания, наложени от съда

С наказание три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок и глоба в размер на 20 000 лева приключи делото на Окръжна прокуратура – Благоевград срещу Е.Г., обвинен за разпространение и незаконно държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. 

На 28.04.2022 г. на ул. „Нишава“ в София обвиняемият разпространил коноп (марихуана) на стойност 5 845,50 лева, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването е било установено, че Е.Г. държал голямо количество от същия наркотик в постройка до обитаваната от него жилищна сграда в с. Катунци, община Сандански. Там са били открити няколко обекта с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол с общо тегло 24 181 грама. Стойността на наркотика възлиза на 96 724 лева.

Обвиняемият Е.Г. се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград, което съдът е одобрил.

Обвиняемият Б.Ш., привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград, се е признал за виновен за извършените от него престъпления – разпространение и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество и управление на МПС след употреба на наркотични вещества. 

На 14.02.2023 г. на публично място пред заведения за хранене в гр. Банско Б.Ш. продал коноп (марихуана) и кокаин на две лица.

Същата вечер обвиняемият управлявал лек автомобил, м. Audi Q7, по ул. „Пирин“ в гр. Банско след употреба на наркотично вещество. По надлежния ред с химикотоксилогична експертиза е било установено, че водачът шофирал под влияние на кокаин.

В хода на разследването са били открити високорискови наркотични вещества, държани от него с цел разпространение. От лек автомобил, паркиран на ул. „Полежан“ в гр. Банско, са били иззети осем обекта с кокаин, чиято стойност се оценява на 525,60 лева. В хотелски комплекс „Свети Иван“ са били открити кокаин, коноп (марихуана), амфетамин и екстази. Общата им стойност възлиза на 41 183,07 лева.

Между защитата на обвиняемия Б.Ш. и Окръжна прокуратура – Благоевград е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. За извършените от него престъпления му е наложено общо наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишени изпитателен срок, глоба в размер на 10 000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK