Бронзовата медалистка от Токио Евелина Николова стана почетен гражданин на Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

За мен е изключителна чест да притежавам този плакет, обяви Николова

Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова бе удостоена със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил“.

Инж. Атанасов изрази радостта си, че толкова успешен спортист е удостоен със званието и пожела на Евелина Николова още много покорени върхове в спортната ѝ кариера.

„За мен е изключителна чест да притежавам този плакет. Знам каква е стойността и тежестта, така че вярвайте ми, ще го пазя и ще продължа да надграждам себе си, за да може и вие да се чувствате горди с това, че имате такива почетни граждани“, заяви Евелина Николова по време на удостояването ѝ със званието.

Почетният гражданин на град Кюстендил Евелина Николова доказа, че освен голям спортист е преди всичко голям човек. Николова се включи в инициативата на БЧК – Кюстендил „Мартеница с кауза“ в подкрепа на децата в неравностойно положение. Община Кюстендил и Общински съвет – Кюстендил също подкрепиха благотворителната кауза, а със събраните средства ще се организират летни дневни лагери за децата в неравностойно положение.

Идеята за удостояването на Евелина със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“ бе анонсирана от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов по време на церемонията по награждаване на „Спортист на Кюстендил“ за 2023 г. и бе посрещната с бурни аплодисменти от спортисти, треньори, спортни деятели, кюстендилци и гости на церемонията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK