ПП-ДБ: Причината за новите избори е Делян Пеевски

Снимка: ДБ

Ивайло Мирчев уточни, че не може да има вот на недоверие срещу служебното правителство на Димитър Главчев

"Решението да отидем на нови избори, беше на Делян Пеевски". Това заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

Той е на мнение, че определени кръгове около председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски не искали да продължат реформите във Висшия съдебен съвет и Антикорупционната комисия, посочи Мирчев.

Ивайло Мирчев уточни, че не може да има вот на недоверие срещу служебното правителство на Димитър Главчев. "Няма такова нещо като вот на недоверие, а това, което трябва да се случи, е да има едно нормално служебно правителство, което да проведе нормални предсрочни избори. Това, което се вижда, е, че има договорка между господин Борисов, господин президента, господин Пеевски и изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов", съзря Мирчев.

Във връзка с договора за "Боташ" Мирчев напомни, че още преди 9 месеца ПП-ДБ поискали предоговаряне на договора с турската компания. Големият проблем бил не какво е било направено през последните 9 месеца, а че така е сключен договорът, че трудно може да се предоговори, смята Ивайло Мирчев. В този договор има няколко важни компонента - договорът е сключен от служебното правителство на Румен Радев за 13 години и да се върне "Газпром" в България. Договорът е бил сключен под натиска на Русия, за да може да се пренася газ в Европа, посочи още Мирчев.

"Договорът за "Боташ" не е никаква диверсификация, а поставяне на карта българския национален интерес", коментира още Ивайло Мирчев.

По отношение на временната парламентарна група за митниците и участието на Асен Василев в тях Ивайло Мирчев посочи, че Делян Пеевски и прокуратурата се упражняват върху ПП-ДБ предизборно. Иначе той всеки ден си говорил с Бойко Рашков и Асен Василев и нямал усещането, че са контрабандисти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//