Гоцеделчевските мотористи винаги протягат приятелска ръка

Снимки: "Свободни мотористи Неврокоп"

Казват, че ако не си роден със сърце на моторист, никога няма да станеш такъв.

Не знам дали това е така, но че тези хора са сърцати, и то не само в значение на смели, се убедих на срещата си с Николай Петаков – един от членовете на клуб „Свободни мотористи  Неврокоп“. От него научих колко задружни са тези хора, как си помагат и на пътя, и винаги, когато някой има нужда от подкрепа. Дали защото са твърде уязвими като участници в движението, но те във всеки момент са готови да протегнат приятелска ръка.

„Невъзможно е да видиш закъсал моторист и да не спреш. Когато тръгнем за някъде, винаги се изчакваме, защото на пътя всичко може да се случи“ – казва Николай.

Сърдечното си отношение мотористите проявяват не само помежду си, но и към останалите.

От 4-5 години редовно правят коледни благотворителни шествия. Те и симпатизантите им заделят от средствата си и със събраната сума помагат на бедни хора. Най-напред успяват да зарадват децата на две самотни майки.

И днес, години по-късно, с умиление си спомнят за щастливия смях на децата, получили подаръци, които за връстниците им са съвсем обикновени. Точно това ги кара да продължат  с благотворителността. Подкрепят изпаднало в беда семейство на онкоболен, даряват 1000 лева за благородната кауза на сдружение „Да дарим надежда в Гоце Делчев“.

„Радостта от дарителството  не може да се предаде, тя трябва да се изживее“ – споделя Николай и не пропуска да отбележи, че мотористите в Гоце Делчев са взели пример от своите „колеги“ в София, които подкрепят материално Дом за сираци в столицата.

Ясно е, че не само общите проблеми, но и добрите начинания сближават хората от Клуба на мотористите. Постоянният им състав е около  40 – 50 души от града и района. Те не пропускат съборите на Предел, в Петрич и София. Постоянно поддържат приятелските си отношения – честват рождените си дни, събират се и на религиозните празници – Коледа, Байрам. Задружни са и в радост, и в мъка. Всички страдат за „душата на компанията“, както наричат непрежалимия си другар Красимир Чачев, починал миналото лято.

Такива са мотористите – хора с обичливи сърца, обединени и от страстта  ъм моторите, и от благородство и човечност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK