Повдигнаха обвинения на Спас Покровнишки и Георги Николов за убийството на Банскалията

снимка: infomreja.bg, архив

Повдигнати са обвинения на 50-годишния Спас Покровнишки и на 51-годишния Георги Николов, арестувани за убийството на 41-годишния Димитър Сукалински-Банскалията, съобщи за ИНФОМРЕЖА говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова.

И на двамата им е наложена мярка задържане за 72 часа.

Спас Покровнишки и Георги Николов, с прякор Гошо Дупката, бяха задържани в нощта срещу събота в хода на разследването на убийството на Банскалията. 

Източници на ИНФОМРЕЖА съобщиха, че в последно време Спас Покровнишки е бил на квартира в къщата на Гошо Дупката.  

Разследването бе предприето веднага след постъпил сигнал към 22.25 часа на 29 март, когато във Второ РУП се обадили близките на Димитър Сукалински, а малко по-късно той бе открит мъртъв в дома си в бл. 201 в кв. "Еленово".

Първи за изясняване на съпричастност към кървавото престъпление бе задържан 35-годишният Златко Георгиев-Златния. Той бе изведен от дома му в кв. "Струмско" при зрелищна акция, пред очите на 8-годишната му дъщеря.

Арестуван бе и 32-годишният Христо Христов, известен като Ицо Катинарчето, който живее в съседство със Златния. Прокуратурата обаче не повдигна обвинение срещу Златния и Катинарчето и след изтичането на 24-часовата им заповед за задържане, двамата бяха освободени.

 

КОМЕНТАРИ

и16:12 - 01.04.2012
кой е тоя
DO INFO16:04 - 01.04.2012
KADE JIVEE TOZI GEORGI NIKOLOV
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//