Ротари клуб в Гоце Делчев организира пъстро детско тържество

Снимка: Infomreja.bg

А децата показаха колко са талантливи

И тази година Ротари клуб – Гоце Делчев, зарадва децата на 1 юни. Впрочем, грижата за тях винаги е стояла в центъра на вниманието на Клуба. Достатъчно е само да припомним ремонта и обзавеждането на зала в бившия Младежки дом, където децата да изявяват своите таланти, или неотдавнашния пролетен благотворителен базар, посветен на каузата „За децата и книгите“.

Една от целите на Ротари клуб е да привлича хора, съпричастни към неговите идеи. Така с общи усилия за вчерашния празник бяха осигурени и спортни принадлежности – топки, обръчи, въжета за скачане, и платна за рисуване, и бои, включително за рисуване върху стъкло, и сладоледи, и още много лакомства, и балони.

Децата напълно заслужиха това внимание. На сцената в парка те рецитираха, пяха, танцуваха от сърце. Трябваше човек да види и чуе всичко това, за да разбере колко талантливи са те и колко отговорни и всеотдайни са техните ръководители!

Най-напред се изявиха малчуганите от детските градини. Едни след други сцената завладяха дечицата от ДГ „Радост“, ДГ „Джани Родари“, ДГ „Калинка“ и ДГ „Слънце“. Гласчетата им огласиха парка, а танците на малките госпожици и господа бяха повече от ефектни.

Отлична беше подготовката и на децата от трите основни училища в града. Освен песни и танци, те изпълниха и рецитали от умело подбрани стихотворни творби.

В богатия концерт не липсваха и индивидуални изпълнения. Всички се радваха на песните, които изпяха Елиф Уруч от Корница, Габриела Аврамова от Първо ОУ в Гоце Делчев, Ангел Джуров от училището в Гърмен, музикалните дарования от ПМГ.

Много добре се представиха и учениците от Дъбница, които бяха дошли специално да поздравят децата в Гоце Делчев.

Поздрав отправиха и украинците в града чрез виртуозно изпълнение на цигулка.

В края на концерта публиката отново, след Международния ден на танца, аплодира възпитаничките на Надя Шушутева от Танцова формация „Пиринско злато“.

Организатор на този пъстър концерт беше Ротари клуб – Гоце Делчев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK