Президентът: Спортът прави нашите млади хора по-силни, устойчиви и сплотени

Снимки: Президентство

Държавният глава отличи ученици, постигнали най-високи резултати на „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“

Спортът прави нашите млади хора по-силни, по-устойчиви, устремени, сплотени и подготвени за бъдещите предизвикателства пред България и е наш дълг да продължим да създаваме още по-добри условия те да разгръщат своя талант и да растат като достойни граждани на Родината. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която отличи с плакет „Млад спортист“ ученици от цялата страна, постигнали най-високи резултати на проведения през изминалата учебна година „Президентски тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“.

С плакет „Млад спортист“ бяха отличени 12 момчета и 12 момичета в 4 възрастови групи, съобщанат от прессекретариата на президентството. В рамките на събитието държавният глава удостои с Почетния знак на президента и олимпийските и световни шампиони Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева по случай навършването на кръгли годишнини.

„Хората с големи сърца, които в продължение на години ни даряваха с невероятни емоции, караха ни да се чувстваме горди, че сме българи“, обърна се президентът към българските шампиони. Той открои техния професионализъм, воля и родолюбие, вдъхновили не едно поколение. По думите му с постиженията си те са обединявали обществото и са вдъхвали вяра, че България не само може да мери сили с големите в спорта, но и да ги побеждава.

Държавният глава поздрави навършилите кръгли годишнини български спортисти за това, че са достоен пример за присъстващите на церемонията млади хора, приели предизвикателството и показали завидна воля в „Президентския тест“ и изрази надежда, че след години те също ще бъдат шампиони, с които България да се гордее. „Вярвам, че днешната среща ще остави ярък отпечатък в тези млади хора, в тяхното израстване и като спортисти, и като личности“, подчерта президентът. Той приветства и усилията на родителите, които насърчават своите деца да спортуват, както и подкрепата на учителите и треньорите за духовното и физическо израстване на българските деца.

В рамките на церемонията плакет „Доброволец на годината“ беше връчен на Младежки Парламент Ямбол за доброволческите усилия, допринесли за провеждането на спортните състезания от „Президентския тест“. За  осигуряване на най-добри условия за масов спорт, развитие на младите таланти и популяризиране на инициативата държавният глава удостои с плакет „Община на годината“ Община Ямбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK