Международна изява на млади таланти от Кюстендил

Снимка: Читалище "Братство"

Кюстендилските таланти участваха в съвместен концерт „Музиката е мостът, който ни свързва“ в град Пирот

На 29 март ученици от детската музикална школа към читалище „Братство 1869“ - Кюстендил взеха участие в съвместен концерт „Музиката е мостът, който ни свързва“ в гр. Пирот, Република Сърбия.

Трансграничната инициатива бе по покана на директора на Музикално училище „Д-р Драгутин Гостушки“ Мария Миялкович. В концерта взеха участие ученици от класовете по пиано с преподавател Красимира Матуска, цигулка – с преподавател Роза Мирчева, кларинет – с преподавател Костадин Нейков, акордеон – с преподавател Любомир Борисов, Фолк Арт Формация с диригент Адела Харалампиева.

Кюстендилските таланти представиха богата музикална програма, включваща произведения на български и чуждестранни автори, както и народни песни от различни фолклорни области на България.

Партньорството между двете организации започна през месец ноември миналата година, когато бе подписано споразумение за културно сътрудничество с цел развиване на творческия потенциал на младите културни дарования на България и Сърбия, чрез реализиране на проекти за по-нататъшно насърчаване на музиката и културата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK