Дилъри и клиентът им са задържани с 8 кг дрога

Снимка: МВР

Задържаха голямо количество дрога, предназначено за разпространение в столицата

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена от служители от сектор „Наркотици“ в ГДНП, с активното съдействие на криминалисти от ОДМВР - Хасково.

В резултат на предприетите незабавни оперативни действия, минути след осъществена наркосделка в района на хипермаркет на бул. „Цариградско шосе“, са задържани двама мъже – на 36 и 30 години, криминално проявени и вече осъждани.  Третият – 54-годишен турски гражданин,  успял да избяга с автомобила си, който малко по-късно изоставил в района на ж.к. „Дружба“. При извършения на място оглед криминалистите открили в близост и изхвърлен платнен сак, натъпкан с 16 пакета суха тревиста маса (марихуана) с общо тегло 8 килограма.

Своевременно, в хода на операцията се включили и  служители на ОДМВР – Хасково и при проведените оперативно-издирвателни действия турският гражданин бил засечен на територията на областния град. След ареста му, той е конвоиран до ГДНП.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура тримата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 354а от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK