Ученици събраха 320 лв. в помощ на сираци от Белица и Якоруда

Снимка: Личен архив

Инициативата е на учителката им по философия - Джени Ахмед

Учениците от 9. "А" и "Б" клас в Професиотална гимназия "Никола Йонков Вапцаров" - гр. Белица, събраха 320 лева в помощ на сираци до 18-годишна възраст от населените места в общините Белица и Якоруда.

Инициативата е на Джени Ахмед, която им преподава Философия.

Учениците имали урок за добродетелта и трябвало да направят добро дело по избор. Учителката им разказала за кампанията в подкрепа на деца без родители, в която хора от село Краище се включват вече 1 година и 7 месеца.

Така, гимназистите събрали 320 лева и заедно с тяхната учителка ги предали на организаторите на благотворителната акция.

В списъка със сираците има 27 деца от Бабяк, Краище, Горно Краище, Белица, Дагоново, Юруково, Якоруда, Конарско, Бунцево, Уручова махала и Кръстава.

За месец февруари всяко сираче от списъка ще получи по 220 лева, шоколад, торта в чашка и възглавница, които над 30 души успяват са съберат.

С този пример Джени Ахмед иска да покаже на своите възпитаници, че за доброто не трябва само да се говори, но и да се върши на дела. Тя успява да ги вдъхнови да изберат другите пред себе си, което според нейните убеждения е висша форма на доброта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK