Театър с чаша вино през февруари в Благоевград

Снимка: ДТ

Събитието на сезона тази година е грандиозния спектакъла „Метаморфози“

Денят на влюбените наближава, а така и този на виното. По този случай Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград е подготвил специална изненада за своите зрители.

Благодарение на местна винарска изба след всяко представление за възрастни от програмата за февруари публиката ще я очаква чаша вино за завършек на театралната вечер.

В месеца на любовта и виното може да гледате едни от хитовите спектакли на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Програмата започва на 8 февруари с представлението „Преображението“. Спектакълът разказва историята от добре познатата новела на Франц Кафка за превръщането на търговския пътник Грегор Замза в огромно насекомо. Ако се чудите как човек се трансформира от детството си до зряла възраст или по какъв начин му влияят приятелските и любовните връзки, може да потърсите отговорите в авторския спектакъл на Веселка Кунчева.

На 12 февруари, отново на сцена, ще имате възможност да чуете едни от най- актуалните и важни за Благоевград теми, вдъхновени от колоритни личности на града. Документалният спектакъл „Забелязано в Благоевград“ е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността.

Събитието на сезона тази година е грандиозния спектакъла „Метаморфози“ с участието на Калин Врачански и невероятната трупа на театъра. Режисьорската интерпретация на Стайко Мурджев по произведението на Овидий предлага на публиката спиращо дъха преживяване с мащабна сценография, разкошни костюми, видео дизайн и музика, наред с превъзхдната актьорска игра.

Спектакълът на Тея Сугарева за „Момчето от последния чин“ ще ви накара да се замислите за значими проблеми на обществото днес - родителството, което се оказва не толкова лесна задача; съвсем неволното разклащане на връзките в уж едно на пръв поглед стабилно и здраво семейство; проблемът с възприемането на изкуството; категоричното стигане до крайности и не на последно място самотата и неразбирането на собствените ни деца. Гледайте на 26 февруари от 19:00 ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK