Радев: В момента тече агресивно настъпление срещу държавността и историята на българския народ

Снимка: Infomreja.bg

Това коментира президентът

Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но и изостря силно общественото противопоставяне. Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпрос днес. По думите на президента в момента тече агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта на българския народ, а разрушаването на един паметник неизбежно води до отрицанието на друг, съобщават от Прессекретариата на президента.

„Който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото. Тези, които посегнаха на символите на държавността, националния празник и българския флаг и се готвят да похитят Конституцията, днес режат нашата история парче по парче“, посочи президентът Радев.

Държавният глава подчерта, че в българското общество се трупа огромно възмущение, което неизбежно ще има политически последици. Българите няма да гледат безучастно посегателствата срещу нашата история, което е и посегателство срещу нашето бъдеще като народ, каза още президентът.

Попитан дали все още смята, че трябва да бъде наложено вето върху Закона за държавния бюджет, Румен Радев отговори, че ще вземе отношение по темата, когато законът бъде внесен в президентската институция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK