Капаци на шахти с логото на София поставиха в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Минералната вода тече по улиците заради авария

Капаци на шахти с логото на Столична община в Благоевград. За това сигнализират граждани в Общината. До кмета са стигнали и други сигнали - че минералната вода "изтича" по улиците.

Със заповед на кмета Илко Стоянов се преустановяват ремонтните дейности на сграда, намираща на ул. „3 март“ в Благоевград.

Причината за предприетите спешни мерки е, че вчера по време на строителни дейности бетон помпа предизвика срутване на част от тротоара на пътната артерия.

Към момента е разрешено единствено да бъде продължен процесът по изграждане на подпорна стена към обекта, необходима за укрепване на тротоарната настилка. Строителните дейности на новата сграда ще бъдат възобновени веднага след като фирмата изпълнител възстанови възникналите щети.

 Във връзка с поставени капаци на шахти с емблемата на София по ул. „Васил Априлов“, Община Благоевград пояснява, че същите са монтирани от фирмата, изпълняваща дейностите по реконструкция на улицата -„ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“.

В проекта, възложен по време на предходното общинско ръководство, има предвидени капаци на шахти, но не и критерии за тяхната визия.

В тази връзка позицията на Община Благоевград е, че е редно фирмата да не залага на най-евтините и изгодни материали, още повече с логото на друга община.

По повод авария на тръбопровода за минерална вода по ул. „Васил Априлов“ Община Благоевград е изпратила поредно писмо до концесионера на градската баня, чиято отговорност е да изпълни ремонт, съгласно сключен договор.

В случай на липса на предприети действия от негова страна, предстои дейностите да бъдат превъзложени за изпълнение на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград, след което Община Благоевград ще изиска по надлежния ред от концесионера финансовите средства за ремонта да бъдат възстановени.

Важно е да бъде уточнено, че изтичащата минерална вода се заплаща от концесионера, съгласно сключения договор за ползване, съобщават от Общината.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK