Военни унищожиха мина в Черно море

Снимка: Infomreja.bg

Сигналът е подаден днес от гражданин в Морския спасителен координационен център

Екипаж на минен ловец „Струма“ от състава на Военноморските сили е задействан днес, 12 март, със задача да разузнае миноподобен обект, забелязан във водите на Черно море, на 250 метра от брега.

Сигналът е подаден днес от гражданин в Морския спасителен координационен център, съобщават от Министерство на отбраната. На място военните моряци класифицират мината като котвена, тип „Ям“.

Предвид малкото разстояние от брега, мината е изтеглена на безопасна дистанция навътре в морето и унищожена с контролиран взрив от специализирания екип на минен ловец ,,Струма“. При унищожаването на мината са спазени стриктно мерките за безопасност.

Екипажът на минен ловец „Струма“ действа по указания на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Военноморските сили продължават да поддържат готовност за противоминни действия, с цел осигуряване на безопасно корабоплаване в българските морски пространства.

Обезвреждането на морската мина край плаж „Кабакум“ във Варна не е нанесло щети на плажната ивица, установи екип на дирекция „Контролна и инспекционна дейност“ на Министерството на туризма, който обследва района след обезвреждането.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK