Здравната служба в с. Баня ще се превърне в модерен медицински център

Снимка: Община Разлог

Проектът е част от инициативата „Безопасна и здравна среда“

Като част от инициативата “Безопасна и здрава среда”, насочена към подобряване и осигуряването на подходящи условия за живот и туризъм в село Баня, Иван Гюров - ВрИД кмет на община Разлог, и Магда Първанова - кмет на село Баня, извършиха проверка на състоянието на Здравната служба, електропреносната мрежа в селото и техническите възможности за подаване количество вода към крайните потребители.

Днес кметовете посетиха сградата на Здравната служба и обсъдиха идейния проект за нейната реконструкция. Плановете на Община Разлог включват подобряване на здравното обслужване чрез изграждане на модерен медицински център, в който освен зъболекарски услуги и такива на общопрактикуващ лекар, да се предостави възможност за денонощно медицинско обслужване и отварянето на спешен център. След реализиране на проектните дейности, Община Разлог ще отдаде помещения под наем, с цел упражняване контрол върху правилното използване на центъра.

Иван Гюров и Магда Първанова обсъдиха и предприетите мерки за предотвратяване на честото прекъсване на електричеството и понижаване на напрежението.

“Изграден е нов електропровод от подстанция Разлог до с.Баня, като до 2-3 месеца се очаква да бъде въведен  в експлоатация, с което да осигурим качествено електроподаване”, коментира Първанова.

По време на обиколката кметовете получиха и информация, че след изграждането на временен авариен водопровод над селото, количеството питейна вода е достатъчно за нуждите на всички крайни потребители.

“С дейностите, реализирани през месец август, към днешна дата има възможност за подаване до 90 литра/секунда - количество питейна вода. Правейки съпоставка, върховото потребление на гр. Разлог е 70 литра/секунда. Уверяваме местното население, че дори след като се изградят всички нови обекти в с.Баня, ще има достатъчно количество вода за всички потребители. Като освен това продължава и съгласуването на основния проект за нов водопровод до  селото.

Основните дейности, насочени към подобряване средата на живот и туризъм в село Баня, гарантират развитието на разложкото селце като едно предпочитано място за Спа и балео-туризъм не само в България, но и на Балканите, коментира Иван Гюров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//