Зетят на Тръмп планира да инвестира милиарди в Сърбия и Албания

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър Снимка: gettyimages

Той приключва голяма сделка за недвижими имоти

Джаред Къшнър, зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, потвърди в петък, че приключва голяма сделка за недвижими имоти в Албания и Сърбия, съобщи британското издание Telegraph, цитирано от албанския сайт Albanian Daily News и БТА.

Плановете на Къшнър на Балканите изглежда се осъществяват чрез връзки, установени по времето, когато Тръмп е бил начело на страната, отбелязва изданието. Къшнър, който беше старши съветник на Тръмп, каза, че работи върху сделките с Ричард Гренел, който за кратко изпълняваше длъжността директор на националното разузнаване при Тръмп и беше посланик в Германия и специален пратеник за Балканите.

Единият от проектите ще бъде развитието на остров край бреговете на Албания, който да бъде превърнат в луксозна туристическа дестинация.

Според сръбски депутат и компанията на Къшнър вторият проект планира изграждането на луксозен хотел, 1500 жилищни единици и музей в Белград, столицата на Сърбия. Строежът се планира в бившия щаб на югославската армия, унищожен през 1999 г. при бомбардировката на НАТО.

Третият проект, също в Албания, ще бъде за изграждане на няколко хотела и стотици вили в района на Вльора, в крайбрежния район на Южна Албания.

Къшнър ще участва в проектите чрез инвестиционната си компания Affinity Partners, която разполага с 2 млрд. долара, инвестирани от обществения инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, както и от други инвеститори.

„Много се вълнуваме“, каза Къшнър в интервю. „Все още не сме приключили тези сделки, така че е възможно да не се осъществят, но работихме много усилено и сме много близо“.

Робърт Вайсман, президентът на американската неправителствена организация Public Citizen, която проследяваше бизнес сделки, смятани за конфликт на интереси по време на администрацията на Тръмп, смята, че планираните от Къшнър сделки са неетични и само ще повдигнат нови въпроси относно семейството на Тръмп, особено ако той бъде избран на президентските избори в САЩ.

„В този етап от президентските избори Джаред Къшнър трябва да замрази всички нови инвестиционни планове“, казва Вайсман. „Този конкретен инвестиционен план изглежда включва най-лошите от всички корупционни тенденции на администрацията на Тръмп и на семейство Тръмп“.

Участието на семейство Тръмп в чуждестранни бизнес сделки се превърна в голяма тема по време на мандата на Тръмп, като критиците дори обвиняват семейството, че е спечелило незаконно от чуждестранни плащания, отбелязва Telegraph. Тези твърдения бяха отхвърлени като спорни от Върховния съд на САЩ, когато Тръмп напусна Белия дом, но биха могли да бъдат отворени отново, ако той получи втори мандат. Investor.BG/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK