Павел Стоименов, ЦЕНТЪР: Хунтата ви заблуждава! Ние имаме решения!

Снимка: БНТ

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Павел Стоименов – кандидат за народен представител от 1 МИР – Благоевград, и водач на листата на коалиция ЦЕНТЪР в областта заяви в интервю за БНТ: Ние от ЦЕНТЪР сме хората, които можем да изведем държавата!

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

Аз съм един обикновен зеленчукопрозиводител, един обикновен зърнопроизводител. Обикновен човек, който работи в нашата държава и се бори за правдини – да няма корупция, да има по-добър живот, по-добро бъдеще за нашите деца и нашия бизнес. Не да си изнасяме бизнеса в чужбина. Аз бях принуден да си изнеса част от бизнеса в Гърция, както и много мои други колеги. Причината е рекетът, който се случва у нас. Ние бяхме рекетирани, припомни Стоименов, който се яви преди три години пред парламентарната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ.

Оттогава нищо не се случи. Не виждаме промяна. В провинциите, в които ние работим като земеделци – има абсолютен хаос. Рекетът е в особено големи нива.

Стоименов подчерта, че 20% е българското производство, а останалите 80% са вносни култури, плодове и зеленчуци.

Искаме да напояваме земите си. Дунава минава до площите, но разрешение за ползването на водите трябва да получим, ако се познаваме лично с кмет от определена партия.

В село Брест, в община Гулянци, например, асфалтираха само една улица, с асфалт с дебелина 4-5 см. По закон трябва да е 8 см. Отидох при кмета в Гулянци и го помолих да бъдат наложени останалите 4 см. асфалт, заради постоянното преминаване на камионни по пътя. На следващия ден имаше поставен знак на пътя със забрана да преминават МПС-та над 5 тона и не можех да направя нищо. Бях на колене! Имах тонове продукция, която чакаше в склада, 300 работници… Но не съм само аз в това положение! И ние няма да целуваме ръце, разказа Стоименов.

Той бе категоричен: Няма да сме подвластни на политиците!

Аз не искам да ставам политик, но заради тези политици ние не можем да направим нищо!, каза още Стоименов.

На въпрос защо е част от коалиция „Център“, Стоименов каза: Ние сме гордеем, че сме част от ЦЕНТЪР. Божков е патриот, събрал цялото богатство на земите ни. Той иска да покаже колекцията си пред света. Не се притеснявам, че Божков е в списъка „Магнитски“. Пеевски също е!

Единствено Божков има сила да се противопостави на хунтата! Ние ще се противопоставим!, каза Стоименов.

Той припомни за затварянето на „Булгартабак“ и отнемането на поминъка на хората от Рила, Пирин и Родопите.

Общата ни кауза е да се противопоставим на модела и да премахнем хунтата. Да отделим 4 години, за да можем да си построим държавата. За да може младите да бъдат обучени и да влязат в политиката, категоричен бе Стоименов.

Стоименов даде прости решения на това как младите хора ще са част от управлението, а именно, ако един министър е в ресор земеделие, то край него заместници ще са хора от бранша, които са оставили бизнеса на децата и „тези хора няма да се продават“.

Важно е да има и хора от гражданската квота сред съветниците на един министър. Защото социалната политика трябва да е редом с нас, каза Стоименов.

Кандидатът обяви, че първият проблем, който ще реши незабавно, ако бъде избран, е водата.

Водата ни отива в чуждите държава. Ние не ползваме водните си ресурси!

Стоименов засегна темата за „зелената сделка“ и поставянето на фотоволтаици в страната.

Ние имаме милиони декари пасища и гори, ще ги сертифицираме!, обясни Стоименов.

Ние от ЦЕНТЪР сме хората, които можем да изведем държавата и имаме решения! Хунтата ви заблуждава, че нямаме шанс. Имаме шанс и го държим в ръцете си. Време е за ЦЕНТЪР!, завърши Стоименов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//