Славкова за Божков: С такъв имидж е много трудно да правиш политически проект

Снимка: Нова тв

Това каза социологът от „Тренд”

Васил Божков учреди своята партия „Българско лято” в Дубай. Той даде заявка да влезе активно в политиката и да се бори срещу статуквото. Социологът от „Тренд” Евелина Славкова коментира в „Офанзива с Любо Огнянов” политическите амбиции на бизнесмена, срещу когото се водят дела. По думите ѝ „с такъв имидж е много трудно да правиш политически проект”, пише Нова тв.

„Много е деликатна ситуацията в Божков. Може би хората очакваха той да даде по-конкретна информация на пресконференцията, която даде в събота”, посочи социологът. Според Славкова дори да Васил Божков да е защитен свидетел по делата срещу Бойко Борисов и Владислав Горанов, това няма да повлияе на настоящата власт.

Тя коментира и ролята на Алексей Петров в „сглобяването” на управляващия страната кабинет. По думите ѝ бившата барета очевидно е имал влияние сред редиците на „Продължаваме Промяната – Демократична България”. „Официалната информация е, че той е спомогнал за срещата между Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев”, допълни социологът от „Тренд”.

Тя коментира и местните избори, които предстоят през октомври. „Със сигурност ПП и ДБ, които смятам, че са в конфликт и на национално ниво, няма да си помагат много на изборите, дори да издигнат един общ кандидат. Смятам, че до раздяла ще се стигне след местните избори”, твърди Евелина Славкова. По думите ѝ е много трудно да спечелиш местни избори без структури, които да работят, а такива от коалицията нямат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK