Фондация „Сийдър“ събра 100 хил. лв. на благотворителен бал, даряват част от средствата в Кюстендил

Снимки: Фондация "Сийдър"

100 хил. лв. бяха събрани по време на благотворителен бал на фондация „Сийдър“. Събитието беше озаглавено „Имало едно време“ и се проведе преди два дни в столицата.

Със събраните средства организацията ще подкрепи над 100 деца и младежи в неравностойно положение, живеещи в центровете от семеен тип в Кюстендил и Казанлък.

Събитието уважиха над 220 гости, сред които партньори и поддръжници на организацията, дипломати, представители на бизнеса и културните среди в България.

Изпълнителният директор Александрина Димитрова приветства гостите, като им благодари за доверието и призова да продължат подкрепата си към каузата: „Над 100 деца и младежи в къщите ни в Кюстендил и Казанлък разчитат на фондация „Сийдър“, за да се чувстват сигурни, подкрепени, оценени и обичани. Екипът ни работи усилено, за да не ги разочарова, но ние също имаме нужда от помощ. Моля, присъединете се към нас, за да продължи тяхната приказка. Защото ние не можем да променим миналото на тези деца, но можем да повлияем на бъдещето им.“

Водеща на тазгодишното издание на бала беше популярната българска актриса Силвия Лулчева, а в програмата на вечерта се включиха HYPNOTIC трио – една от най-успешните струнни формации у нас. По време на събитието гостите се насладиха още и на музикалните изпълнения на Камино бенд, а в тон с приказната феерия на бала Елизабет Якимова и Петя Колева от балет Арабеск представиха танца „Пътят ми с теб“ по хореография на Ангелина Гаврилова.

Основна част от програмата на събитието беше благотворителният търг с колекционерски предмети и преживявания. Най-скъпо продаденият предмет тази година беше тениска на суперзвездата на Реал Мадрид Гарет Бейл, подписана лично от самия футболист, която бе закупена за 4500 лв. Сред най-желаните предмети бяха още фотография на Лионел Меси с негов автограф, ден с известната българска поп изпълнителка Михаела Филева, ръчно рисуван стенопис от българската художничка Jo Iyaa, картина на известния художник Кръстьо Руйнеков, тенис топка, подписана от Григор Димитров и Цветана Пиронкова и др.

Двама от гостите, които се ангажираха с най-голямо еднократно дарение по време на вечерта, ще имат възможността да посетят и прекарат един ден с децата в центровете от семеен тип на фондацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK